کپسول گفتوگو - راهنمای علمی و کاربردی غلبه بر کم حرفی
اثر
کامران گنجی
انتشارات:
انتشارات سخنوران
تعداد صفحه: ۱۹۰
ژانر: اجتماعی، روانشناسی
جنسیت صدای مناسب: مرد
سن صدای مناسب: جوان، میانسال
دربارهی کتاب: هر کسی برای این که مؤثر و بانفوذ باشد، لازم است که بر مهارت های ارتباط حرفه ای با دیگران مسلط باشد، قطعاً شما هم دوست دارید که با افراد مختلف چنین ارتباطی را برقرار نمائید.
.
قبل از هر چیزی از شما چند سؤال دارم:
.
🔷 آیا می دانید چگونه سر صحبت با افراد را باز کنید؟
🔷 آیا می دانید وقتی با کسی صحبت می کنید نگاهتان به چه صورت و به چه سمتی باید باشد؟
🔷 آیا می دانید از چه کلمات و جملاتی در گفتگو استفاده کنید تا حرفه ای تر باشید؟
🔷 آیا موانع ذهنی صحبت کردن در جمع را می شناسید؟
🔷 آیا می دانید روش های مختلف سؤال پرسیدن چگونه است؟
🔷 آیا می دانید چه سوالاتی بپرسید تا گفتگوی تان طولانی تر شود؟
🔷 آیا می دانید چطور خودتان را به دیگران معرفی کنید؟
🔷 آیا می دانید که به چه صورت شمرده و واضح صحبت کنید؟
🔷 آیا می دانید وقتی در جمع افراد صحبت می کنید، نحوه ایستادن تان باید به چه صورت باشد؟
🔷 آیا می دانید کدام ژست ها باعث شروع گفتگو و کدام ها مانع شروع گفتگو هستند؟
🔷 آیا می دانید چگونه از دیگران تعریف کنید که چاپلوسی نباشد؟
🔷 آیا می دانید چطور باید از کسی انتقاد کنید و در مقابل انتقاد چگونه رفتار کنید؟
اگر جواب شما به پرسش های مطرح شده منفی است، باید بگویم که این کتاب برای شما نوشته شده است اما اگر پاسخ ها به گونه دیگری است، احتمالاً کتاب های مفیدتری برای شما وجود دارد.
مهارت های ارتباطی در هر شرایطی و در هر مکانی با توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی منعطف و تغییر پذیر است و می توان از کتاب های مختلف راه حل های متناسب با خود را دریافت نمود. با ما همراه باشید تا تغییرات فوق العاده ای را با همدیگر رقم بزنیم.
اگر سوال هایی که مطرح شد، ذهن شما را درگیر کرده است و احساس میکنید که برای ایجاد تغییر نیاز به برنامه دارید، پیشنهاد میکنم این کتاب را مطالعه کنید.
گزیدهای از متن کتاب: کم حرفی چیست؟
تقریباً اکثر افراد در موقعیتهای اجتماعی احساس بدی پیدا میکنند و دچار خجولی و کمرویی میشوند و کاملاً هم طبیعی استاما عدهای هستند که این احساس بد، خیلی اوقات برایشان رخ میدهد به نحوی که حتی زندگی روزمرهشان را تحت تأثیر قرار داده و مختل میسازد. مثلاً:
• مورد توجه قرار گرفتن
• باز کردن سر صحبت
• دیدار افراد ناآشنا
• طولانی شدن یک گفتگو
• نوشتن در معرض دید دیگران
• سخنرانی یا صحبت در برابر جمع و...
یکی از دوستانم به نام امیرمنصور تعریف میکرد که تا 3 سال پیش؛ زمانی که در خانه مان اقوام و بستگان جمع میشدند من مدتهای زیادی پشت در ورودی پذیرایی منتظر میماندم و با خودم به این فکر میکردم که داخل شوم یا نه؟ اگر وارد شدم، چه کسی اول من را میبیند؟ چه میگوید؟ من چه جوابی بدهم؟ در مورد چه چیزهایی با آنها صحبت کنم؟
زمان زیادی به همین شکل می گذشت اما من هنوز پشت در بودم و به نتیجه ای هم نمیرسیدم تا بالاخره یک مهمان دیگر از راه میرسید و من با او وارد میشدم. زمانی که وارد می شدم نگرانیم من بیشتر میشد، چرا که هر چه فکر میکردم نمیدانستم که چه بگویم و انگار کلمات و جملات از مغزم فرار میکردند!
یکی از مشکلاتی که افراد خجالتی و کمرو با آن رو به رو هستند، زمانی است که در جمعی (خصوصاً جمع افراد غریبه) قرار میگیرند و احساس میکنند که حرفی برای گفتن ندارند و با سکوت طولانی شان، افراد حاضر، به خجول و کمرو بودن آنها پی میبرند.
اما واقعاً دلیل این سکوت طولانی چیست؟
بعضی از افرادی که دچار چنین مشکلی هستند، با دوستانشان بیرون نمیروند و در مراسم های مختلف اعم از میهمانی، جشن عروسی و... شرکت نمیکنند. اجتناب کردن از حضور در این موقعیت ها به ادامه دار شدن آن مشکل کمک میکند. در زیر مواردی از اجتناب را ذکر میکنیم:
•منتظر آمدن شخص دیگر برای وارد شدن به اتاقی که پر از افراد است.
برخی افراد آنقدر کم حرف و خجالتی هستند که حتی اگر قصد خرید از مغازهای را دارند، منتظر مشتری های دیگر میمانند تا وارد مغازه شوند و در حین اینکه مغازه دار مشغول دریافت سفارش کالای مشتریان دیگر است، او بتواند سریع خریدش را انجام دهند. یکی از بستگان بنده نیز اینگونه بود. برای خرید نان از نانوایی بارها پیش آمده بود گوشهای می ایستاد و جرأت این را نداشت که در حضور دیگران به نانوا بگوید که چند نان میخواهد