آرش کمان‌گیر و دیگر اسطوره‌های جهان
آرش کمان‌گیر و دیگر اسطوره‌های جهان
اثر نازنین نانا والاجم

تعداد صفحه: ۱۲۰
ژانر: تاریخی، نوجوان، داستان کوتاه، اسطوره
جنسیت صدای مناسب: زن
سن صدای مناسب: جوان
درباره‌ی کتاب: معرفی کتاب آرش کمان‌گیر و دیگر اسطوره‌های جهان کتاب آرش کمان‌گیر و دیگر اسطوره‌های جهان به قلم نازنین نانا والاجم، که برای مخاطبین نوجوان گردآوری شده است، مجموعه‌ای شامل 22 روایت اسطوره‌ای از فرهنگ‌ها و ملل مختلف دنیا و ایران باستان را دربرمی‌گیرد. اسطوره‌ها ریشه در نگاه نخستین و معنوی بشر دارند و از دیرباز به‌ عنوان رسانه‌ای قوی برای انتقال فرهنگ و اندیشه‌ی ملل، در زمان‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته‌اند. اساطیر گاه توأم با معجزات و اعتقادات مذهبی‌اند و گاه با تاریخ حقیقی همگام می‌شوند. به تعبیری دیگر با خواندنشان؛ با روایاتی از اعمال و قدرت‌های مافوق بشری رو به ‌رو می‌شوید که از مفاهیم و مضامین تاریخی بهره برده‌اند. از آن‌جا که شیوه‌ی نقل اسطوره در گذشته به ‌صورت شفاهی بوده است، پژوهشگران آن را زاده‌ی تخیل یک فرد نمی‌دانند و آن را ساخته‌ی یک قوم و گاه اقوامی می‌دانند که سالیان قبل، با آن مواجه شده‌اند و در روند نقل روایت، تخیل خود را بدان افزوده‌اند. پس آنچه امروز به دست رسیده است نتیجه‌ی روایتگری از اساطیر در زمان‌های متمادی است. هرچند می‌توان در میان روایات اسطوره‌ای به جنبه‌هایی پلید برخورد اما اغلب آن‌ها برای تربیت فرزندان و آگاهی ایشان از سرانجام خوبی و شرارت، مفید هستند. خواندن کتاب حاضر این ایده را به مخاطبان نوجوانش می‌دهد که اغلب اسطوره‌های جهان، خواه پرورده‌ی ذهن یک ملت باشند و خواه از تاریخ ملتی سر برآورند، رنگ و بوی داستان‌های زمینی را دارند. با همین خصیصه است که مخاطب نوجوان می‌تواند به آن‌ها نزدیک شده و صفات خود را در شخصیت‌های اساطیری جستجو کند. نازنین نانا والاجم علاوه بر کارگردان تئاتر و کریوگرافر (طراح حرکت) محققی در حوزه‌ی فرهنگ و آیین‌های ایران و تطبیق نشانه‌های حرکتی در آیین‌های ایران و شرق دور نیز می‌باشد. او خارج از ایران روایت‌های اوستا را به پرفورمنس‌هایی در شیوه‌ی حرکت معاصر درمی‌آورد.
گزیده‌ای از متن کتاب: در بخشی از کتاب آرش کمان‌گیر و دیگر اسطوره‌های جهان می‌خوانیم: منوچهر شاه می‌دانست که ماهرترین تیراندازان و قوی‌ترین سربازان نمی‌توانند تیری را بیندازند که دوباره تمام سرزمین ایران - با آن وسعت باور نکردنی- از چنگال تورانیان آزاد شود. او خوب می‌دانست که افراسیاب به همین دلیل این شرط را گذاشته تا بقیه‌ی خاک ایران را نیز بدست آورد. منوچهر شاه و مردم ایران در غم و اندوهی عمیق فرو رفتند... اما آن‌ها باید زودتر کاری می‌کردند تا جلوی حمله‌ی دوباره‌ی تورانیان را بگیرند. باید شرط را می‌پذیرفتند تا تعداد کمتری از سربازان در برابر حملات کشته شوند و مردم بی‌گناه کمتری در این جنگ‌ آسیب ببینند. مشاوران منوچهر شاه به دور او جمع شدند. آن‌ها می‌خواستند امید را در دل مردم زنده نگه‌ دارند. منوچهر شاه دستور داد تا یارانش، بهترین و قوی‌ترین سرباز ایرانی را برگزینند. مشاوران منوچهر، همه از امیرزاده‌ی طبرستان "آرش"، بسیار شنیده بودند و او را انتخاب کردند. منوچهر شاه پیشنهاد آن‌ها را پذیرفت. پس ایرانیان پیکی تندرو را به‌ سوی آرش فرستادند و از او خواستند تا خود را به مازندران رسانده و سپاه ایران را یاری دهد. پیام منوچهر به آرش رسید. امیر زاده طبرستان ‌که حالا مسئولیت سنگین و سختی را بر دوش خود احساس می‌کرد، با خداوند به راز و نیاز پرداخت. او می‌دانست که افراسیاب می‌خواهد با دشمنی و پلیدی، خاک ایران را بگیرد. او در میان دشت رو به آسمان و ستاره‌ها از نیروهای عادل آسمانی کمک طلبید. ایرانیان می‌گویند که وقتی قلب آرش با آن راز و نیاز به خلوص رسید و عاجزانه از پروردگار کمک خواست، فرشته‌ای به زمین آمد. فرشته تیر و کمانی آسمانی را به آرش داد و از او خواست تا بالای کوه رویان برود و به سمتِ شرق ایران، تیرش را پرتاب کند تا سرزمین ایران با همان وسعت و شکوه قبل، از چنگال دشمنان رها شود.

کسانی که تا کنون به این کتاب پیشنهاد خوانش داده‌اند: شکوه شهبازی ، نغمه میزانیان ، افشین زعیم ، عاطفه شفیعی ، مسعود کرمی
پیشنهادهایی که صاحب امتیاز کتاب ارائه کرده است: فرحناز صادقی ، آذر خزاعي پور ، نسیم داورپناه