شکست بیکاری
شکست بیکاری

انتشارات: ارشدان
تعداد صفحه: ۲۵۲
ژانر: کسب و کار، آموزشی
جنسیت صدای مناسب: هرکدام
سن صدای مناسب: جوان، میانسال
درباره‌ی کتاب: معرفی کتاب شکست بیکاری: چرا هنوز بیکار هستم؟ با وجود داشتن بهترین نمرات دانشگاهی از بهترین دانشگاه‌ها و بهترین توانایی‌ها چرا من حتی به مصاحبه هم دعوت نمی‌شوم؟ چرا تنبل‌ترین دوست من به راحتی در بهترین شرکت استخدام شده است اما من هنوز بیکارم؟ شاید بارها این سؤالات و ده‌ها سؤال منطقی دیگر را از خودتان پرسیده‌اید، احتمالاً سرخورده و ناامید با پاسخ‌هایی مانند اذعان به وجود پول، رابطه، پارتی و حتی استفاده ابزاری از چهره و بدن در فرآیند استخدام در ایران خود را راضی کرده‌اید و نهایتاً از آرزوهای خود دست کشیده‌اید، رشته‌ای که سال‌ها با هزاران امید و آرزو عمر خود را به تحصیل در آن صرف کرده‌اید به کناری گذاشته و به جبر زمانه اکنون در محیطی بسیار پایین‌تر از استاندادرهای ذهنی خود مشغول به کار هستید! و شاید حتی جذب بازارهای مشاغل کاذبی همچون بازاریابی هرمی و... شده‌اید! شاید این حرف کمی تلخ و ناراحت کننده باشد اما باید بدانید که: هیچ کس به جز خودتان (نه والدین، نه جامعه و نه حتی پارتی و رابطه) در عدم استخدام شما مقصر نیست. بخش عمده‌ای از مشکلات نیروی کار جوان برای یافتن شغل به عواملی مانند نداشتن مهارت‌های اولیه، دانش تخصصی و... بازمی‌گردد. متأسفانه هیچ یک از این موارد در سیستم آموزشی مورد توجه نیست و حتی رزومه‌نویسی را که نکته‌ای پایه‌ای و اساسی محسوب می‌شود هم آموزش نمی‌دهند. این مسائل منجر می‌شود تا جویندگان کار با مشکلات بسیاری مواجه شوند و از دستیابی به موقعیت شغلی مناسب ناتوان باشند. جای خالی آموزش در زمینه‌ی نحوه‌ی رزومه‌نویسی، آمادگی برای مصاحبه‌ی حضوری و از آن مهم‌تر نحوه‌ی رفتار در محیط کار به شدت در بازار کار ایران احساس می‌شود. با این اوصاف، کتاب شکست بیکاری (Overcome Unemployment) را می‌توان نتیجه‌ی دغدغه‌ی مشترکی دانست که به وسیله‌ی پیمان احمدی و نیما بریری (Nima Boreyri) تدوین شده است. نویسندگان این کتاب تلاش کرده‌اند تا حد ممکن اطلاعات مورد نیاز را بومی‌سازی و با تجربیات خود تلفیق نمایند تا اینگونه کتاب حاضر را به راهنمایی جامع تبدیل کنند.
گزیده‌ای از متن کتاب: یک مصاحبۀ شغلی می‌تواند به شدت اضطراب‌آور باشد، به این علت که قضاوت می‌شوید. سرنوشت شغل آتی‌ شما به نحوۀ عملکرد‌تان در مقابل مصاحبه کننده/ کارفرما بستگی دارد. برخی ویژگی‌ها از جمله رفتار و منش، آراستگی ظاهری، برخورد مناسب و تأثیرگذاری مثبت در یک‌ لحظه، فقط در مصاحبه می‌تواند داوری شود. همۀ این موارد در برخی شغل‌ها بسیار مهم هستند. یک مصاحبه‌کنندۀ هوشیار می‌تواند از مصاحبه، شواهد مبنی بر هوش، گستردگی علایق و نگرش کلی متقاضی به کار و زندگی را برداشت کند. یکی از مشکلاتی که مصاحبه به‌عنوان روش گزینش دارد این است که بسیاری از دیگران پیش‌داوری یا برداشت‌های قبلی دارند: «انسان‌های چاق تنبل هستند» یا «انسان‌هایی که پیشانی کوتاه دارند، نادان هستند.» بعضی مصاحبه‌کننده‌ها آن‌قدر مهارت ندارند که بتوانند سر صحبت را با مصاحبه‌شونده باز کنند و به نحوی طبیعی با او صحبت کنند. در صورتی‌ که از چندین مصاحبه‌کننده استفاده شود مشکلات این روش به حداقل خود خواهد رسید. گذشته از این، تأثیراتی که متقاضی در یک مصاحبه یا چند مصاحبه خواهد گذاشت، گاهی می‌تواند گمراه کننده باشد. کسی که می‌تواند در برخورد اول تأثیر خوبی بر افراد بگذارد، ممکن است در آشنایی‌های بیشتر آن‌طور نباشد. بعضی افراد روشنفکرانه صحبت می‌کنند ولی چنان عمل نمی‌کنند. بعضی‌ها می‌توانند رفتار‌های ناخوشایند خود را موقتاً پنهان کنند و بعضی‌ها که سعی می‌کنند رفتار‌های گمراه کننده داشته باشند. بعضی‌ها که به نظر مشوش و پریشان می‌آیند، ممکن است در یک موقعیت واقعی شغلی، بسیار سریع، مطمئن و عاقلانه عمل کنند.

کسانی که تا کنون به این کتاب پیشنهاد خوانش داده‌اند: رازیتا شه مرادیان ، مهدی براری ، ناديا خطيبي ، لیلی احمدی ، سکینه عباسی
پیشنهادهایی که صاحب امتیاز کتاب ارائه کرده است: