برنامه نویسی پایتون در یک روز با متد FastCoding
اثر
حسین قنبری
انتشارات:
انتشارات ناقوس
تعداد صفحه: ۱۵۰
ژانر: کسب و کار، علم و تکنولوژی، آموزشی
جنسیت صدای مناسب: هرکدام
سن صدای مناسب: نوجوان، جوان
دربارهی کتاب: چرا پایتون را می¬آموزیم؟
تعداد زیادی زبان برنامه¬نویسی سطح بالا مانند C ،C++ و Java وجود دارد. خبر خوب اینکه همه زبانهای برنامه¬نویسی سطح بالا شبیه به یکدیگر هستند. آنچه که عمدتاً متفاوت است الگوی¬نگارش، کتابخانه¬های موجود و نحوه دسترسی ما به آن کتابخانه¬ها است. یک کتابخانه صرفاً مجموعه¬ای از منابع و کدهای از پیش نوشته شده است که می¬توانیم هنگام نوشتن برنامه¬های خود از آنها استفاده کنیم. اگر یک زبان را به خوبی یاد بگیرید، می¬توانید به راحتی در کسری از زمانی که برای یادگیری زبان اول صرف کرده اید، زبان جدید را بیاموزید.
اگر در برنامه¬نویسی تازه کار هستید، پایتون فضای مناسبی برای شروع برنامه¬نویسی است. یکی از ویژگی¬های مهم پایتون سادگی آن است که آن را به زبانی ایده¬آل برای یادگیری توسط مبتدیان تبدیل می¬کند. اغلب برنامه¬های پایتون، در مقایسه با سایر زبان¬ها مانند C، برای انجام کاری مشابه، به حجم کدهای کمتری نیاز دارند که این امر به کاهش خطاهای برنامه نویسی منجر می¬شود و زمان لازم برای توسعه را کاهش می¬دهد. علاوه بر این، پایتون مجموعه گسترده¬ای از منابع تولید شده توسط اشخاص ثالث را به همراه دارد که قابلیت¬های این زبان را گسترش می¬دهند. به همین ترتیب¬، پایتون می¬تواند برای کارهای زیادی از جمله برنامه¬های دسکتاپ، برنامه¬های پایگاه داده، برنامه¬نویسی شبکه، برنامه¬نویسی بازی و حتی توسعه برنامه¬های موبایل مورد استفاده قرار گیرد. نکته آخر اینکه Python یک زبان Cross Platform است، این یعنی کدی که برای یک سیستم عامل مانند ویندوز نوشته شده است، بدون هیچ گونه تغییر در کد پایتون، روی Mac OS یا Linux کار خواهد کرد.
گزیدهای از متن کتاب: پایتون زبانی سطح بالاست که تاکید بسیار بر ساده و خوانا بودن کد دارد. این مزیت باعث شده تا یادگیری آن برای مبتدیان آسان و شیرین باشد. کدهای تولید شده به زبان پایتون به زبانی نزدیک به محاوره انگلیسی هستند که توسط مُفَسِّر پایتون به زبان قابل فهم ماشین تفسیر می¬شود.
پایتون یک زبان برنامه¬نویسی Interpreted و مُفَسِّری است و بجای کامپایلر، از مُفَسِّر زبان استفاده می¬کند. مُفَسِّرهای پایتون معمولآ توسط اشخاص و شرکت¬های ثالث تولید شده اند که از محبوب¬ترین آنها می¬توان به Py2exe یا Pyinstaller و PyCharm اشاره نمود. مُفَسِّرهای پایتون را نباید با خود زبان پایتون اشتباه گرفت. پایتون یک زبان برنامه¬نویسی مستقل است و مُفَسِّرهای آن ابزارهائی هستند که وظیفه ترجمه این زبان به زبان ماشین و تولید پکیج و برنامه اجرائی را بر عهده می¬گیرند.
پایتون یک زبان برنامه¬نویسی High Level و سطح بالاست بنابر این الگوی¬نگارش آن نزدیک به سایر زبانهای سطح بالا بوده و بیشترین مشابهت را با زبانهائی مانند Java و C++ دارد ولی در مقام مقایسه برای انجام کاری مشابه، نیاز به حجم کدنویسی کمتری دارد.
پایتون یک زبان برنامه¬نویسی General Purpose و همه منظوره است و می¬توان از آن برای مقاصد بیشماری مانند برنامه¬نویسی دسکتاپ، برنامه¬نویسی وب، برنامه¬نویسی شبکه، برنامه¬نویسی پایگاه داده، برنامه¬نویسی موبایل و حتی برنامه¬نویسی بازی استفاده نمود.
پایتون یک زبان برنامه نویسی Cross Platform و چندسکوئی است یعنی برنامه نوشته شده با پایتون را می¬توان بدون تغیر در انواع سیستم عامل مانند ویندوز، لینوکس، مک و ... اجرا نمود.
پیشنهادهایی که صاحب امتیاز کتاب ارائه کرده است:
—