تولید
شده
شده
هجوم دوبارهی مرگ
اثر
ژوزه ساراماگو
مترجم:
کیومرث پارسای
انتشارات:
چلچله
تعداد صفحه: None
ژانر: رمان، داستان، تخیلی
جنسیت صدای مناسب: هرکدام
سن صدای مناسب:
دربارهی کتاب: بیگمان میتوان گفت كه رمان «هجوم دوباره مرگ» يكی از آثار بزرگ جهان است كه تخيلی سرشار را با خود يدك میكشد، ساراماگو در اين داستان نيز مانند بسياری از ديگر آثارش موفق شده كه ضربه احساسی آغاز اثرش را تا پايان حفظ كند و تعليقی شيرين پديد بياورد كه از نويسندهای چون او انتظار میرود.
استفاده از عنصر مرگ و شخصيت داستانی بخشیدن به آن در بيشتر كارهای اين نويسنده سابقه دارد. اين موضوع در آثاری چون «كوری» و «سالمرگ ريكاردوريش» بيشتر نمود دارد و در «هجوم دوباره مرگ» به اوج خود رسيده است.
ساراماگو در «هجوم دوباره مرگ» به سوال ازلی ـ ابدی بشر اشاره دارد: «اگر مرگ نبود چه بلايی بر سر بشر میآمد؟» ساراماگو در اغلب كارهايش تمامی نابسامانیهای بشر را برخاسته از خواسته خودش میداند و معتقد است كه نبود ايمان و نشناختن پيشينههای انسانی موجب هرج و مرجهای رايج در ميان انسانها شده است.
اين نويسنده كه پيامهای زيبايش را معمولا در هالهای از طنز میگنجاند در «هجوم دوباره مرگ» هم به خوبی از اين عنصر استفاده كرده و ماجرای تخيل برانگيزش را پيش برده است.
رمان «هجوم دوباره مرگ» حكايت آدمهايی است كه مرگ از آنها روی گردانده است، آدمهایی كه در عرض چند ماه اين خلاء بزرگ را احساس كردهاند و ملتمسانه منتظر بازگشت دوباره او هستند.
ساراماگو در اين كار به نحو بسيار شايستهای اوضاع رقتانگيز بشر در نبود مرگ را به تصوير كشيده؛ يكی از عادات ژوزه ساراماگو در عالم نويسندگی عادت طولانینويسی بدون دليل است كه متاسفانه در اين كار هم وجود دارد، عادتی كه ريشه در تاكيد بيش از اندازه به تفهيم خواننده دارد.
تصويری كه با دلهرهها و از سر و كول همديگر بالا رفتنها برای سبقت گرفتن از همديگر در رسيدن هر چه زودتر به مرگ به اوج رسيده است.
گزیدهای از متن کتاب:
مدیر تولید:
پریا کیوانفر
کسانی که تا کنون به این کتاب پیشنهاد خوانش دادهاند:
میگل زندیه
پیشنهادهایی که صاحب امتیاز کتاب ارائه کرده است:
—
این کتاب با میگل زندیه کار خواهد شد